13 Οκτ 2024

Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΑΣ ΣΑΒΒΙΔΟΥ-ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ/ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΜΙΔΑ

 

Η Κυρία  Σαββίδου-Θεοδούλου έχει εκδώσει πλήθος ποιητικών και πεζογραφικών βιβλίων, ενώ έχει τιμηθεί με συμμετοχή σε ουκ ολίγες ανθολογίες. Η παρούσα ποιητική συλλογή της φανερώνει δημιουργό με ευρύτατη παιδεία, αλλά και γνήσια ευαισθησία.

Το βιβλίο χωρίζεται σ’ έντεκα ενότητες, εκ των οποίων η καθεμιά πραγματεύεται και διαφορετικό ζήτημα. Η πρώτη ενότητα φέρει τον τίτλο ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ και τα ποιήματά της διαπνέονται από έναν βαθύτατο φιλοσοφικό στοχασμό σχετικά με τη σχέση ποίησης και ζωής, ποιητή και περιβάλλοντος, καθώς και για τον σκοπό της ίδιας της ποίησης στον κόσμο μας. Όμως, δεν λείπουν και ποιήματα για την Πατρίδα, τη Μνήμη, τη Λέξη και άλλα ακρογωνιαία ζητήματα της σκέψης.

Να μη δημιουργηθεί, όμως, η εντύπωση, ότι η δημιουργός είναι αμιγώς στοχαστική. Συνυπάρχει στο βιβλίο και η λυρική πλευρά της. Οι ενότητες ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ και ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ξεχειλίζουν από αγνά και ευγενή συναισθήματα. Η ποιήτρια αγκαλιάζει όλες τις πτυχές της ζωής και παρά τη φθορά του χρόνου, στο τέλος ο Άνθρωπος θριαμβεύει. Καλοτάξιδο !


ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ