Ο Γιώργος Τσιβελέκος γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1997 στην Αθήνα. Μέχρι τα οχτώ του χρόνια μεγάλωσε στη Νίκαια και από το 2005 διαμένει μόνιμα στην Ανάβυσσο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Αθηνών και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» στον τομέα της Λογοτεχνίας και Γλωσσολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων, ημερίδων και επιμορφωτικών προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων για την Εγκληματολογία στο Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, όπου και ήταν συνεργάτης και μέλος της οργανωτικής επιτροπής των σεμιναρίων «Έγκλημα και Κινηματογράφος» για δύο χρόνια, την Ψυχολογία, τη Δημιουργική Γραφή, την Επιμέλεια-Διόρθωση Κειμένου και την Εικονογράφηση.
Ποιήματα και διηγήματά του έχουν διακριθεί σε έγκριτους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Το διήγημά του «Η κληρονομιά» έχει συμπεριληφθεί στην ψηφιακή συλλογή διηγημάτων «Ταξίδια από χαρτί», η οποία είναι διαθέσιμη στην Ανοικτή Βιβλιοθήκη. Κατά καιρούς, δημοσιεύονται ποιήματά του –και όχι μόνο– σε διάφορους ιστότοπους. Το Official Music Video «Η πιο όμορφη εικόνα» έχει σαν κατακλείδα το ομώνυμο ποίημά του.
Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές με τους τίτλους «Έρως νικημένε μάχαν» (2022) και «Ο επιμένων έρωτας νικά» (2021), οι οποίες κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Οσελότος. Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων (Ε.Π.Ο.Κ.) και η εφημερίδα «Κυπριακός Ελληνισμός» βράβευσαν την πρώτη του συλλογή ως «Βιβλίο Χρονιάς 2021».
Επίσης, από τις Εκδόσεις Ελκυστής κυκλοφορεί το χριστουγεννιάτικο μυθιστόρημα του για μικρούς και μεγάλους <<Οι τρεις μικροί Άι Βασίληδες>>(2022).
Ποιήματα σαν μπονσάι 192 χαϊκού + 8 τάνκα
ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Η παρούσα συλλογή αποτελείται από 200 ποιήματα γραμμένα στις πιο σύντομες και περιεκτικές μορφές ποίησης στον κόσμο, οι οποίες προέρχονται από την Ιαπωνία. Πρόκειται για τα λεγόμενα χαϊκού και τάνκα με μόλις τρεις στίχους δεκαεπτά συλλαβών τα πρώτα (5, 7, 5) και πέντε στίχους τριάντα μίας συλλαβών τα δεύτερα (5, 7, 5 και 7, 7).
Θέματα που απασχολούν τον ποιητή είναι τα δίπολα «ζωή-φθορά» και «έρωτας-χωρισμός», η φύση μέσα από τις τέσσερις εποχές του χρόνου αλλά και συναισθήματα στενά συνυφασμένα μαζί τους, καθώς και η ίδια η ποίηση.
Ωστόσο, δεν αρκείται μόνο στην απλή λογοτεχνική αναπαράσταση και εικονοπλαστική περιγραφή τους, αλλά αφορμάται από αυτά και καταθέτει ιδέες και δικές του αλήθειες ή γενικότερες αλήθειες που του έχει διδάξει η ζωή. Επίσης, δε διστάζει να προβεί και σε συμβουλευτικές προτροπές ή αποτροπές, όπως επίσης σε στηλιτεύσεις κακώς κειμένων.