Θέμα 2ης Διάλεξης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου με ομιλητή τον κ.Χριστόφορο Χριστοδουλίδη, ΜSc, MBA, Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου:
"Ιστορία, προκλήσεις και προοπτικές των Ανοικτών Πανεπιστημίων : Η περίπτωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου"
"Ιστορία, προκλήσεις και προοπτικές των Ανοικτών Πανεπιστημίων : Η περίπτωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου"
Συνεχίζονται με επιτυχία οι διαλέξεις του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου στην Αθήνα, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο συνεργασίας με το Σπίτι της Κύπρου και τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδας (ΕΠΟΚ), με στόχο την ανάδειξη θεμάτων εκπαιδευτικού, πολιτιστικού, ιστορικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος που αφορούν στην Κύπρο.
Η 2η διάλεξη του 3ου Κύκλου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου με ομιλητή τον κ. Χριστόφορο Χριστοδουλίδη, ΜSc, MBA, Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών του Α.Π.ΚΥ., με θέμα : "Iστορία, προκλήσεις και προοπτικές των Ανοικτών Πανεπιστημίων: Η περίπτωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου"
Ο θεσμός της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ακολούθησε διά μέσου των αιώνων μια ανοδική και εξελικτική πορεία. Μέσα από ιστορικές αναφορές σχετικά με την εξέλιξη του συγκεκριμένου θεσμού, η παρουσίαση εστιάστηκε στις λειτουργικές και μαθησιακές αλλαγές που επέφεραν οι τεχνολογικές εφαρμογές, με την επιστήμη της πληροφορικής και το περιβάλλον του διαδικτύου να παίζουν σημαίνοντα ρόλο. Παράλληλα, ο ομιλητής αναφέρθηκε σε ιστορικά ορόσημα στην πορεία ανάπτυξης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, παραθέτοντας παραδείγματα από τη λειτουργία Ανοικτών Πανεπιστημίων σε χώρες όπως είναι η Ελλάδα, η Αγγλία, η Ολλανδία και η Ισπανία. Ο ομιλητής εξέτασε τις προκλήσεις που εμφανίζονται στη σύγχρονη κοινωνία, αλλά και οι προοπτικές της συγκεκριμένης θεσμοθετημένης μορφής εκπαίδευσης ως απόρροια της ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης. Με ειδικές προβολές και εικόνες ο κ.Χριστοδουλίδης έκανε ταυτόχρονη σύγκριση και αναφορά στην περίπτωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, ως ένα από τα πιο σύγχρονα εξ αποστάσεως Ιδρύματα. Το Α.Π.ΚΥ. με φοιτητοκεντρική προσέγγιση, ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της κοινωνίας για καινοτομία και επιχειρηματικότητα, σχεδιάζοντας σύγχρονα προγράμματα που ανταποκρίνονται στις μελλοντικές ανάγκες απασχόλησης.
Για τον Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδας
Επιμέλεια ανταπόκρισης & φωτογραφίες : Tζούλια Πουλημενάκου